האם יבוטל הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל? בעלי העסקים vs הצרכנים

אתר TheMarker דיווח אתמול על ניסיון נוסף של בעלי רשתות האופנה הגדולות ונציגי ארגון "אני שולמן" לבטל בחקיקה את הפטור ממע"מ על הזמנת מוצרים מחו"ל בשווי של עד 75 דולר.

מדובר במהלך אותו מנסים בעלי העסקים, בייחוד בתחום האופנה, לקדם כבר מספר שנים, כאשר מנגד עומדים מספר ארגוני צרכנות והצרכנים עצמם.

מהו הפטור על מע"מ על קניות מחו"ל ומדוע הוא קיים?

הפטור על מע"מ על קניות מחו"ל מגדיר שחבילות ליבוא אישי בערך של עד 75 דולר, יהיו פטורות מתשלום מע"מ.

הפטור נחקק בעקבות המחאה החברתית של שנת 2011, במטרה להגביר את התחרות על מוצרי צריכה ולהוריד את יוקר המחיה.

הפטור על תשלום מע"מ ביבוא אישי היה אחד מהגורמים החשובים בגידול העצום בהיקף הקניות של הצרכנים הישראליים מאתרים בחו"ל, כאשר כיום אתרים כמו SHEIN ו-asos מובילים את המכירות אונליין של אופנה בישראל.

מי פועל לבטל את הפטור ממע"מ?

על פי נתוני דואר ישראל, הנפגעות המרכזיות מהפטור על המע"מ ביבוא אישי הן רשתות האופנה והמסחר הגדולות, והן עומדות כבר מספר שנים בחזית המאבק לביטול הפטור.

גם הכלכלנית הראשית במשרד האוצר, שירה גרינברג, הביעה לאחרונה תמיכה בביטול הפטור על המע"מ, כחלק מהמאמץ להקטנת הגרעון, אך גם בטענה שכך תהיה התחרות בין היבואנים לבין היבוא האישי הוגנת יותר.

מהי הסבירות שהפטור על המע"מ ביבוא אישי יבוטל?

ביטול הפטור על המע"מ ביבוא אישי עלה לאחרונה במסגרת הדיונים על תקציב המדינה לשנת 2020, במטרה להקטין את הגרעון אליו נקלעה ישראל בעקבות משבר הקורונה.

עם זאת קשה לדעת האם במצב הפוליטי הנוכחי אכן תחליט הממשלה על צעד לא פופולרי שכזה.

בכל מקרה ניתן להעריך שהפטור על המע"מ ביבוא אישי לא יבוטל לפני העברת תקציב המדינה לשנת 2020, כך שלפחות בתקופת ימי המבצעים של יום הרווקים הסיני ובלאק פריידי 2020, צפויים הצרכנים הישראליים עוד ליהנות מהפטור.


מדריכי הקניות של savey


לקבלת סיוע ממומחה מסים/צרכנות השאירו פרטים
חזרה לנושא שפספסתם
תוכן עניינים
על המחבר
לקבלת סיוע ממומחה מסים, צרכנות
מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:
הרשמה לניוזלטר שלנו
פוסטים דומים באותו נושא
בצעו השוואה חכמה
התייעצו עם מומחים