חדשות טובות! ועדת הכספים אישרה את עדכון תקנות הניוד של קופת הגמל להשקעה וכעת ניתן לראשונה לנייד כספים המושקעים בקופת גמל להשקעה מבית השקעות אחד לבית השקעות אחר.
ניוד קופת גמל להשקעה – איך זה עובד?
אחד היתרונות המשמעותיים של קופת הגמל להשקעה על פני מוצרי חיסכון אחרים כגון פוליסת החיסכון הוא האפשרות לנייד את הכספים מבית השקעות אחד לאחר מבלי שהדבר ייחשב כאירוע מס.
ניוד קופות גמל להשקעה בין בתי השקעות צפוי להיות תהליך פשוט ומהיר יחסית – הלקוח ממלא טופס בקשת העברה (ישירות מול בית ההשקעות או באמצעות סוכן ביטוח), והניוד מבוצע בתוך מספר ימים.
שימו לב – מתי לא ניתן לנייד קופת גמל להשקעה?
במקרים הבאים לא ניתן לנייד קופת גמל להשקעה בין בתי השקעות:
- כאשר מוטל עיקול על חשבונו של העמית בקופה בגובה מלוא היתרה הצבורה.
- כאשר מוטל שעבוד שנעשה כדין על חשבונו של העמית בקופה המעבירה, בסכום מלוא היתרה הצבורה.
- כאשר קיימת בחשבונו של העמית בקופה יתרת חוב בשל הלוואה שטרם נפרעה במלואה, יש צורך בהשארת הסכומים הנדרשים כבטוחות להלוואה.
- העמית נפטר.
העובדה כי לא ניתן עתה לנייד קופ”ג להשקעה פוגעת בחוסך. כיצד ? במעבר לבית השקעות אחר (בגין דמי ניהול נמוכים יותר) לא יתאפשר לו להפקיד מחדש אלא את הסכום המותר. ומה יעעשה ביתרה הצבורה לו בקופה זו ? הרי אם יפקיד זאת בקופת גמל רגילה או באפיק אחר יתרת הסכום תהיה חייבת במס וזאת כאשר כוונותיו של החוסך לשמור קופה זו על הכספים הצבורים בה לימי הגמלאות. האוצר אינו יודע זאת ? יודע גם יודע. כך גם בתי ההשקעות אשר יוצרים בעבור החוסך בריריה אחת ולהותיר את הכספים ולמשוך משם את דמי הניהול (תזכורת: המעבר בין בתי השקעות מושפע גם מגובה דמי הניהול). כך פוגעים בציבור החוסכים. רחוק מאוד מכוונותיו של האוצר המשתף פעולה בגרירת רגליים.
מסכים איתך לחלוטין