הלוואות חברתיות ומימון המונים בישראל – תמונת מצב

בפברואר 2017 פירסם מרכז קיימברידג' למימון אלטרנטיבי סקירה ראשונה על ענפי המימון האלטרנטיביים (הלוואות חברתיות ומימון המונים) במזרח התיכון.

הלוואות חברתיות - מחקר אוניברסיטת קיימברידג

הסקירה מסמנת את ישראל כגורם המוביל במזרח התיכון בכל הקשור לאפיקי מימון אלטרנטיביים, עם גיוסי כספים בהיקף של 124.3 מיליון דולר בשנת 2015.

כאשר בודקים את היקף המימון לאדם (per capita), התמונה אף מתחדדת עם 14.83$ לאדם בישראל, לעומת 0-2$ לאדם ביתר מדינות המזרח התיכון. היקף המימון האלטרנטיבי לאדם גבוה גם ביחס לרוב מדינות אירופה (מלבד בריטניה ואסטוניה).

ההסבר שמוצאים מחברי הסקירה להיקף המימון האלטרנטיבי הגבוה בישראל הוא הדגש המיוחד במדינה על השקעות בטכנולוגיה וחדשנות, שעתה מוצאים השלמה בדמותם של מודלים חדשניים למימון.

השוק הישראלי מאופיין בעיקר בהשקעות הון המתבצעות על ידי מימון המונים, ומהוות כ-87% משוק המימון האלטרנטיבי הישראלי (לדוגמא באמצעות אתרים כמו iAngels). השקעות אלה נועדו בעיקר לממן את פעילותם של סטארט אפים ומיזמים שונים.

הלוואות חברתיות ומימון המונים חברתי מקיפים כל אחד כ-8 מיליון דולר (שוב, נכון לשנת 2015), ואילו מיקרו-מימון נמצא בשוליים עם היקף פעילות מצומצם ביותר.

הסיבות – אקו סיסטם של חדשנות וטכנולוגיה ו…רגולציה תומכת

כאמור, הסיבות המרכזיות שמסמנים במרכז קיימברידג' לרמת ההתפתחות הגבוהה של ישראל בכל הקשור למימון אלטרנטיבי הן הרקע וההכוונה הישראליים בנושאי חדשנות וטכנולוגיה.

בנוסף הם מצביעים על גורם תומך נוסף שיכול להיות שיפתיע חלק מאיתנו – הרגולציה התומכת בישראל.

בין החקיקות התומכות מסמנים החוקרים את חוק ניירות הערך, חוק הגנת הפרטיות, החקיקה והרגולציה בנושא ייעוץ, שיווק וניהול השקעות ואת חוק נותני שירותי מידע בנושא אשראי הצפוי לעבור חקיקה בתקופה הקרובה.

לקבלת סיוע ממומחה הלוואות השאירו פרטים
חזרה לנושא שפספסתם
תוכן עניינים
על המחבר
לקבלת סיוע ממומחה הלוואות
מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:
הרשמה לניוזלטר שלנו
פוסטים דומים באותו נושא
בצעו השוואה חכמה
התייעצו עם מומחים
מעוניינים בהלוואה?

אלפי גולשים נמצאו זכאים לקבלת הלוואה בתנאים הטובים ביותר בשוק.

לבדיקת זכאות מלאו את הטופס: