היכולת שלנו כצרכנים לבצע השוואת מחירים איכותית ולהוזיל באופן משמעותי את הקניות שלנו גדלה באופן משמעותי בשנים האחרונות, מאז כניסתו של האינטרנט לחיינו.
עם זאת, לאורך השנים החלו חלק מאתרי האינטרנט לנסות להקשות עלינו את תהליך השוואת המחירים, על מנת להימנע מפגיעה גדולה מדי בריווחיות שלהם – באמצעות שינויי מחירים תכופים, הגדרת "מחירי קטלוג" שאינם המחירים בפועל ועוד.
ריכזנו עבורכם מבחר טיפים לביצוע השוואת מחירים נכונה. פיספסנו משהו? מוזמנים לעדכן אותנו בתגובות או במייל.
1. מטלפון נייד ועד אינסטלטור – הכל בר השוואה
אפשר להשוות היום מחירים של כמעט כל מוצר או שירות – בין אם מדובר בהשוואה של מחירי טלפונים ניידים ובין אם מדובר בהשוואה של מחירי חלקי חילוף לרכב, או עלויות ביקור אינסטלטור – בזכות האינטרנט ואפליקציות המובייל השונות נדירים המקרים שבהם לא ניתן לבצע השוואת מחירים למוצר או שירות כלשהו.
2. מומלץ לעשות השוואת מחירים ברשת – גם אם לא מתכוונים לקנות ברשת
גם כשרוצים לקנות מוצר בחנות פיזית, מומלץ לבדוק את המחירים של אותו המוצר באתרי האינטרנט השונים. במקרים רבים יסכימו המוכרים בחנויות השונות לתת הנחות ולהתאים את מחיר המוצר למחירים שניתן לקבל בקנייה און ליין.
3. קניה גדולה מהווה פוטנציאל לחסכון גדול
זה אולי ברור מאליו אבל עדיין חשוב לציין – ככל שהמוצר יקר יותר – פוטנציאל החיסכון על ידי השוואת מחירים נכונה גדול יותר.
השוואת מחירים של מגני מסך באתר עלי אקספרס יכולה להיות מספקת מאוד ולחסוך עשרות רבות של אחוזים, אך השוואת מחירים של מקררים, מחשבים ניידים, או לחילופין השוואת דמי ניהול במוצרים פנסיוניים ואף השוואת מחירי ביטוח רכב, יכולים לחסוך סכומי כסף משמעותיים הרבה יותר.
4. היעזרו בדעות וביקורות של אחרים
חושבים שמצאתם עסקה טובה, אבל לא מכירים את המוכר / האתר? מומלץ לחפש ביקורות, סקירות והמלצות על המוכר באמצעות חיפוש מהיר בגוגל.
רשמו בחיפוש את שם המוכר / האתר בתוספת המלים "ביקורת", "תלונה" או "הונאה", כדי שתוכלו ללמוד מניסיונם של אחרים ולצמצם את האפשרות שתיפלו למצב לא נעים בעקבות הקניה.
5. אך קחו אותן בערבון מוגבל
קחו את המלצות הגולשים שאתם קוראים באתרים השונים בערבון מוגבל. בגלל החשיבות הרבה שמייחסים גולשים רבים להמלצות משתמשים אחרים, נוצרות בשנים האחרונות לא מעט "טקטיקות מלוכלכות" שעושות שימוש בביקורות מזויפות הנכתבות על ידי גולשים בתשלום.
6. השתמשו באתרים ייעודיים להשוואות מחירים
השתמשו באתרי השוואת מחירים – בין אם מדובר באתרים כמו shopping.com, ו-PriceGrabber.com בחו"ל או באתר זאפ הישראלי – אתרי השוואת מחירים יכולים פעמים רבות לתת לנו אינדיקציה למחירים שניתן למצוא בשוק.
7. נעים להכיר – הרובוטים שישוו בשבילכם מחירים
אתרי השוואות מחירים זה יותר מדי 2010 בשבילכם? הכירו את ה"בוט הקניות" (shopping bot) – רובוט וירטואלי שיסקור בשבילכם אלפי אתרים וימצא לכם את המחירים הטובים ביותר למוצרים שתגדירו להם.
ברחבי הרשת ניתן כבר למצוא כמה עשרות בוטים כאלה, ברמת איכות ודיוק משתנה, אך ניתן להניח שעם התפתחות הטכנולוגיה יהפכו הבוטים האלה לעוזרים נאמנים בתהליכי קניית מוצרים רבים.
8. בתור התחלה: העדיפו אתרים גדולים ומוכרים
תתחילו כל חיפוש באמזון / איביי / עלי אקספרס – בזכות ההיצע העצום של האתרים הללו, מעטים המוצרים שלא ניתן למצוא באחד מהאתרים האלה, ובזכות התמחור התחרותי של האתרים, הם יכולים להוות נקודת פתיחה מעולה כמעט לכל תהליך השוואת מחירים.
9. לא על ההשוואה לבדה עומדת קנייה זולה
השוואת מחירים זו דרך כמעט וודאית למצוא עסקה טובה, מי מכם שירצו לקחת את זה לשלב הבא – חפשו קופונים למוצר / אתר בו אתם מעוניינים. זה לא תמיד יעבוד, אבל לפעמים תופתעו לגלות קופון שמזכה אתכם בעוד כמה אחוזי הנחה על המוצר שבחרתם.
10. קניה בטוחה קודמת למחיר טוב
ברוב המקרים עדיף לקנות מאתר המספק הגנה לקונה מאשר לקנות באתר הזול יותר.
11. לקנות יותר ולשלם פחות
עלויות המשלוח לישראל יכולות להיות משמעותיות בחלק מהאתרים. בדקו מהו סכום הקניה המזכה אתכם במשלוח חינם – לפעמים משתלם להוסיף מוצר לקניה ולקבל את הפטור מעלויות המשלוח.
12. משווים מחירים מחו"ל למחירים בארץ? אל תשכחו לכלול את המסים
קניות מחו"ל במעל 75$ מחייבות ברוב המקרים בתשלום מע"מ ובחלק מהמקרים גם במכס ומס קניה. השתמשו במחשבוני המיסוי הקיימים ברשת כדי להשוות את המחיר המלא של המוצר הנקנה בחו"ל.
13. קחו בחשבון: יש אופציה לקבל כסף בחזרה לחשבון (cashback)
אתרי קשבק (cashback) מאפשרים לקבל החזרים כספיים על קניות המבוצעות בחלק מהאתרים בארץ ובעולם. בנוסף לאתרי קשבק מהעולם כמו ebates, topcashback.co.uk עלו לאוויר לאחרונה גם לא מעט אתרים מקומיים – cashback.co.il, postcashback.co.il של דואר ישראל ו- cashback-plus.co.il שפועל בשיתוף עם ויזה כאל.
14. הרשמות לניוזלטרים: קצת מציק אבל יכול להשתלם בגדול
הרשמו לניוזלטרים של האתרים הרלוונטיים לכם – הרבה פעמים ניתן להתעדכן כך על מבצעים מיוחדים לפני הקהל הרחב.
15. עושים מילואים? מורים? סטודנטים? אל תפספסו את ההנחות שמגיעות לכם
אתם או קרובי המשפחה שלכם חברים בארגון עובדים חזק? אנשי קבע, מילואימניקים, מורים, סטודנטים, אנשי היי טק ועוד – כולם זכאים להיות חברים במועדוני הטבות הכוללים לעתים קרובות מבצעים בתנאים שאינם מוכרים לקהל הרחב.
16. שימו לב לאותיות הקטנות
פעמים רבות לקוחות מפספסים בעת הקניה עלויות והגבלות משמעותיות מאוד, שמשנות באופן דרמטי את כדאיות העיסקה – עלויות משלוח, מסים ומכסים ועוד.
17. המחיר זול בצורה משמעותית מהמתחרים? כנראה שיש סיבה להיזהר
גיליתם פער גדול מדי במחירים של אותו מוצר באתרים שונים? זה הזמן להיות חשדנים. הרשת מלאה באתרים פיקטיביים שנועדו להוציא מהלקוח את פרטי כרטיס האשראי שלו ולגבות ממנו כספים מיותרים. מצאתם אייפון חדש במחיר נמוך להפליא? משקפי שמש ממותג מוכר במחיר של סין? סיכוי לא רע בכלל שמדובר בתרמית.
אתרים כמו Scamadviser.com יכולים לעזור לכם להבין האם האתר בו אתם מתכוונים לקנות הוא אתר לגיטימי או תרמית, וכמו תמיד – אין תחליף לזהירות ולשכל הישר.
18. תהיו קשים להשגה
מצאתם את המוצר שרציתם במחיר טוב? שימו אותו בעגלת הקניות שלכם ו…צאו מהאתר. חלק מאתרי הקניות מציעים הנחות נוספות ללקוחות שעזבו את האתר לאחר שכבר בחרו מוצרים מסוימים לעגלת הקניות שלהם.
אזהרה – הטריק הזה עובד רק בחלק מהאתרים, ומומלץ לא לעשות אותו במקרים של מלאי שאוזל במהירות, או בימי מבצעים מיוחדים.
19. עצרו לחשוב – האם החיפוש שווה את הזמן?
זה אולי מפתיע אבל לא תמיד משתלם כלכלית לבצע השוואת מחירים – לדוגמא – עורך דין שגובה 1,000 ₪ לשעה, ומבלה 2-3 שעות בחיפוש אחר מבצעים מיוחדים לשואב אבק רובוטי, יכול אולי לחסוך 200-300 ש"ח במחיר הקניה, אך באותו הזמן הוא היה יכול להכניס סכום גבוה פי 10.
20. ונסיים בשאלה שלא נשאלת מספיק לדעתנו בימים אלה
האם אתם באמת צריכים את המוצר שאתם מתכוונים לקנות?
קניה מוצלחת!