8 דרכים לעשות כסף מהאינטרנט

פוסט אורח. כתב: דניאל זריהן, עוסק בקידום אתרים אורגני ובהשקעות בנכסים מניבים באינטרנט – danielzrihen.co.il.

למי מאיתנו לא היה מתאים להוסיף עוד כמה אלפי שקלים מידי חודש? כשכירים, היכולת שלנו להגדיל את ההכנסה שלנו היא מוגבלת.

נוכל כמובן להחליף מקום עבודה או ללמוד ולהתמקצע בתחום שלנו. אלו הם דברים שמומלץ בכל מקרה לעשות אבל צריך לזכור שגם הם מצריכים הרבה השקעה של זמן ואפילו כסף.

לא חייבים לעזוב את מקום העבודה, עדיין…

לעיתים הפתרון הנכון הוא דווקא להישאר במקום העבודה הנוכחי המוכר ובמקביל לחפש מקורות הכנסה נוספים. מדובר למעשה בפתיחת עסק לכל דבר שנוכל לפתח בזמננו הפנוי ואולי ברבות הימים הוא יהפך לעבודה העיקרית שלנו.

למי שיש רעיון לעסק 'רגיל', שיהיה לו בהצלחה. ישנן הרבה הזדמנויות לייצר או למכור כל מיני דברים בזמננו הפנוי. במאמר הזה אני רוצה להאיר את עיניכם לגבי האפשרויות הרבות שיש בעסקים אינטרנטים.

לעסקים אינטרנטיים יש לעיתים שם רע בעקבות כל מיני פרסומות שמבטיחות התעשרות קלה ללא מאמץ. ברור לכל בר דעת שאלו מלכודות לפתיים. מה שפחות ברור הוא שישנן בהחלט הרבה מאד הזדמנויות ליצירת הכנסה באינטרנט, אפילו הכנסה טובה.

את ההזדמנויות הטובות באמת לא מפרסמים, צריך לחפש, למצוא אותן ולעבוד קשה בשביל להגיע למטרה המיוחלת – הכנסה מעסק אינטרנטי.

אני אסקור כאן שמונה כיוונים שונים ליצירת הכנסה כזאת. חשוב לזכור שיש הרבה אנשים שמתפרנסים יפה מעסקים כאלו אבל כולם הגיעו לאן שהגיעו באמצעות עבודה קשה ונחישות.

היתרונות של עסקים אינטרנטיים

לעסק שנעשה דרך האינטרנט ישנם כמה יתרונות, חלקם מאד יחודיים:

  • גמישות בשעות העבודה ובכמות הזמן המושקעת – ניתן לעבוד בכל שעה שהיא, גם בלילה למשל. עסק כזה גם מאפשר לכם להתחיל עם מעט זמן השקעה ולאט לאט להשקיע יותר כתלות בהכנסה שגדלה.
  • השקעה התחלתית נמוכה – בגדול, עסקים אינטרנטיים לא דורשים משרד, מחסן, השקעה בציוד או מלאי ואפילו לא בעובדים. תלוי באפיק בו תבחרו, עסק אינטרנטי יכול להתחיל עם השקעה מצומצמת ביותר. עלי לציין שבחלק מסוגי העסקים ההשקעה תהיה משמעותית כבר בשלבים התחלתיים, למשל פיתחת חנות אינטרנטית.
  • ריבוי של תחומים – התחום הזה של עסקים אינטרנטים מתפתח באופן מהיר וכיום ישנן הזדמנויות מדהימות מכל מיני סוגים ותחומים. תוכלו למצא עסק שיפיק מכל כשרון או תחום עניין שלכם את המירב, בין אם זה כתיבה, טיולים, נדל"ן, צילום, או כל דבר אחר.
  • פוטנציאל רווחים – זו אולי התכונה שמושכת הכי הרבה אנשים לעסקים כאלו. העובדה שבאופן פוטנציאלי, השמיים הם הגבול. עסק אינטרנטי מצליח ניתן להגדיל ולשכפל. ניתן להכנס בקלות לשיווק באזורים חדשים, אפילו מדינות חדשות. השוק האמריקאי או האירופאי מהווים פוטנציאל אדיר שגדול מהשוק המקומי בסדר הגודל.

8 דרכים לעשות כסף מהאינטרנט – הרשימה

אני מקווה שהשתכנעתם ביתרונות הגדולים של עסק באינטרנט ואתם כבר סקרנים לשמוע על הדרכים השונות להשגת כל הטוב הזה. הנה שמונה אפשרויות לעסקים כאלו:

1. למדו מישהו לעשות משהו

ישנם הרבה מאד אתרים שמציעים קורסים מקוונים בתשלום. מדובר בזירות אליהן עושים מנוי בתשלום ובתמורה מקבלים גישה לאותם הקורסים.

אחת הזירות היותר גדולות היא SKILLSHARE. הרעיון באתר הוא לבנות סדרה של סרטוני הדרכה אליהם אתם יכולים לצרף קבצי עזר מכל סוג. כלומר – אתם מפרסמים את הקורס שלכם בפלטפורמה ומקבלים כסף בעבור הזמן שנצפה.

ניתן להציע קורסים בכל תחום ולכל רמת ידע – ישנם קורסים לנגינה על כל מיני כלים, קורסי שפה, קורסים בכל נושא טכני אפשרי ועוד.

האפיק הזה מאד פשוט מבחינת ההקמה וההשקעה הראשונית. קורס טוב בנושא מבוקש יניב לכם הכנסה קבועה לאורך זמן. בכדי להגיע לקורס מצליח כזה כנראה יקח לכם קצת זמן בו תנסו ותטעו כמה פעמים.

אם יש לכם את היכולת לייצר קורס ממש מוצלח וגם זמן וכסף להשקיע, תוכלו למכור את הקורס שלכם ישירות דרך אתר משלכם. בהמשך נדבר על הקמת אתר אינטרנט מכירתי.

2. צרו סרטונים

כיום, כל אחד ואחת מאיתנו יכולים להפוך ליוצרי וידאו בקלות יחסית. המהפיכה שיו-טיוב חולל בתחום מאפשרת ליוצרי תוכן מכל הסוגים לקבץ מסביבם קהל, להשיג חשיפה ולהרוויח יפה מכל זה.

סרטוני יו-טיוב יכולים לעסוק במגוון נושאים: החל מסרטונים משעשעים, דרך בלוגים מצולמים (שנקראים 'וולוגים') ועד סרטוני הדרכה כמו שהזכרתי בסעיף הקודם.

ההשקעה הנדרשת ביצירת סרטוני יוטיוב מאד מינימלית: תצטרכו מצלמה ותאורה סבירה, מיקרופון טוב ואולי אביזרים שונים שישמשו אתכם בסרטונים.

את עריכת הסרטונים תוכלו ללמוד לעשות לבד או להיעזר בפרילאנסר שיעשה זאת בשבילכם. גם קריינות מקצועית ניתן לרכוש היום בעלות לא גבוהה. שוטטו ברחבי היו-טיוב וקבלו השראה מערוצים מתחילים.

אני ממליץ לצפות בסרטונים של אותם ערוצים מתחילת הדרך. תראו שם בוודאי סרטונים שעשויים בצורה מאד חובבנית. לעיתים רבות אותם ערוצים נדרשו לחודשים או שנים ספורות עד שהתייצבו על הקונספט הנוכחי והמצליח שלהם. רבים מאותם יוצרים גם הקדישו סרטון או שניים בו הם משתפים את עוקביהם בדרך אותה עברו עד להצלחה.

ההצעה שלי למי שבוחר בדרך הזו היא פשוט להתחיל, לראות מה עובד ולמשוך לשם. הדרך לעשות כסף מסרטונים כאלו היא על ידי תשלום לצפיות שמתקבל מיו-טיוב. דרך נוספת היא לקבל חסות ישירה לסרטונים או לבקש אותה מהצופים באמצעות פלטפורמות כמו פטריאון למשל (Patreon).

3. כתבו בלוג

יש לכם מה להגיד לעולם אבל אינכם מוכנים להיחשף מול המצלמה? כתבו בלוג. קיימות מגוון דרכים לעשות כסף מבלוג וביניהן: פרסומות אדסנס, חסויות ישירות של מפרסמים, חסות של קוראים דרך פטריאון ודומיו, תכניות שותפים, מכירת לידים ועוד.

מי שמסוגל לכתוב בלוג בשפות נפוצות יותר כגון אנגלית, ספרדית, גרמנית וכו', יוכל להגיע לשווקים עם קהל פוטנציאלי גדול יותר מדוברי העברית.

כתיבה של בלוג כזה יכולה להתחיל מקטן ולהתפתח ולהשתפר לאט לאט. ההשקעה הראשונית חוץ מהזמן שלכם היא זעומה וזה יכול להיות אפילו מהנה למי שאוהב לכתוב.

4. מכרו מוצרים

היום, יכול כל אחד לפתוח חשבון באחת מפלטפורמות המכירה הגדולות – אמזון, איביי, אטסי ופלטפורמות מכירה נוספות אשר לכל אחת האיפיון שלה, ולמכור דרכן מוצרים.

חשוב לציין מבעוד מועד שפוטנציאל ההכנסה בערוץ הזה גבוה, אבל נדרשת השקעה רבה בזמן.

בנוסף חשוב לדעת שהפלטפורמות הללו מתגמלות את המוכרים שיודעים להתנהל בצורה מקצועית ומענישות בחומרה על כל טעות קטנה.

אתם תצטרכו למצא מוצרים מבוקשים, לדעת לרכוש אותם מספקים אמינים ולבנות לאט לאט חשבון מכירה עם המלצות חיוביות. נקודת האור היא שישנם אנשים שמתפרנסים יפה מאד רק מזה, אך חשוב לזכור שהם לא הגיעו לזה בקלות.

5. פתחו חנות אינטרנטית

שולי הרווח במכירה עצמאית של מוצרים גדולים בהרבה מאשר בפלטפורמות שפירטתי בסעיף הקודם.

מצד שני, החיסרון בחנות אינטרנטית עצמאית הוא בכך שאל פלטפורמות המכירה הגדולות מגיעים כל יום מליוני לקוחות פוטנציאלים, ואילו אל האתר שלכם ביומו הראשון לא יגיע אף אחד…

מהלך כזה של פתיחת חנות אינטרנטית ידרוש מכם השקעה עצומה בבניית אתר מכירתי, קידום אורגני שלו ופרסומו במדיות השונות.

מדובר על השקעה מינימלית של עשרות אלפי שקלים, המתאימה יותר למי שיש לו קונספט מגובש שכולל מוצר, שוק ולקוחות פוטנציאלים.

6. מכרו את הכישרון שלכם

דרך פשוטה וזמינה מאוד לעשות כסף – אתרים כמו upwork ו-fiverr ניתן להציע שירותים שונים לכל דורש.

לדוגמא, אם אתם: מתרגמים, מעצבים, קריינים, עורכי סאונד או ווידאו, מאיירים או בעלי כל מיומנות נדרשת שהיא, תוכלו לפתוח חשבון באתר ולהתחיל לעבוד.

שימו לב שבהתחלה, עד שתצברו ביקורות חיוביות, תצטרכו כנראה להתפשר מעט על המחיר.

7. הפכו לאושיית רשת

יש לכם כריזמה ואלפי חברים? מדוע שלא תנסו לפתח את חשבונות הרשתות החברתיות שלכם ולעשות מזה כסף? זו לא דרך שמתאימה לביישנים שביננו אבל היא יכולה להיות מאד ריווחית.

חשבונות אינסטגרם או פייסבוק עם עשרות אלפי עוקבים פעילים יכולים להיות מאד מעניינים למפרסמים שונים, ביחוד אם הקהל שלכם מפולח לסוג מסויים.

8. המליצו על מוצרים ושירותים

ערוץ נוסף שיכול לעבוד בשילוב עם כמה מהדרכים שציינתי מקודם הוא ערוץ שיווק השותפים.

הרעיון כאן הוא להפנות לקוחות פוטנציאלים לאתרים או פלטפורמות מכירה ולקבל תמורה בעבור כל הפניה או מכירה, כשההפניה יכולה להתבצע מתוך בלוג, סרטון יו-טיוב, פרופיל פייסבוק וכו'.

כמעט לכל הפלטפורמות הגדולות ישנן תכניות שיווק שותפים ובכלל זה כמובן אמזון. 

ניתן למצוא מוצרים שמשתתפים בתוכניות שותפים גם דרך דרך הפלטפורמות השונות של רשתות שותפים כגון Clickon הישראלית, Clickbank ,CJ affiliate ועוד.

דוגמאות לעבודה עם תוכנית שותפים הן: בלוג תיירות שמפנה לאתר Booking.com, בלוג השוואת מוצרי אלקטרוניקה שמפנה לאמזון או סרטון יו-טיוב על לימודי שפה שמפנה לקורס שפה בתשלום שמשתתף בתכנית כזאת.

לקבלת סיוע ממומחה יזמות ועסקים השאירו פרטים
חזרה לנושא שפספסתם
תוכן עניינים
על המחבר
לקבלת סיוע ממומחה יזמות ועסקים
מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:
הרשמה לניוזלטר שלנו
פוסטים דומים באותו נושא
בצעו השוואה חכמה
התייעצו עם מומחים