איפה כדאי להשקיע 100 אלף ש"ח? הרשימה המלאה

יש לכם 100 אלף שקל פנויים ואתם לא רוצים לתת להם להעלות אבק בחשבון הבנק?

ריכזנו כאן רשימה של אפשרויות השקעה, ואת היתרונות והחסרונות של כל אפשרות.

מוזמנים לשלוח לנו רעיונות למוצרי השקעה נוספים ואנחנו נמשיך ונעדכן את הרשימה באופן שוטף.

איפה להשקיע 100 אלף
לשיחת ייעוץ עם יועץ השקעות מלאו פרטים:

לפני שמשקיעים – שאלות שמשקיעים צריכים לשאול את עצמם

1. מהי מידת המעורבות המועדפת בהשקעה?

חלק מאפיקי ההשקעה, כגון השקעה ישירה במניות, או השקעה בנדל"ן, דורשים דורשים מידת מעורבות רבה יותר מאפיקי השקעה שבהם הכסף מנוהל על ידי אנשי מקצוע – לדוגמא – קופת גמל להשקעה, פוליסת חיסכון וקרנות נאמנות.

הגדירו מראש את מידת המעורבות המועדפת עליכם, ובחרו את אפיקי ההשקעה בהתאם.

2. מהי מטרת ההשקעה?

לכסף המושקע יכולות להיות מטרות רבות – רכישת נכס למגורים או להשקעה, חסכון לילדים ללימודים / חתונה / טיול לחו"ל, חיסכון לפרישה ועוד.

מטרות ההשקעה משליכות על מספר מאפייני השקעה מרכזיים ובהם: תקופת ההשקעה המתוכננת, סכום ההשקעה הנדרש, רמת הסיכון המומלצת וכו'.

3. מהי רמת הסיכון המועדפת בהשקעה?

למשקיעים שונים העדפות סיכון שונות – חלקם חובבי סיכון, חלקם שונאי סיכון, וחלקם מעוניינים ברמת סיכון בינונית.

רמת הסיכון המועדפת משליכה ברוב המקרים על התשואה הפוטנציאלית של ההשקעה, אך התאמת רמת הסיכון בהשקעה לאופיו של המשקיע תשפר באופן משמעותי את סיכויי ההשקעה להצליח, ותמנע החלטות מוטעות לאורך הדרך.

4. רמת הנזילות המועדפת

האם אתם צריכים שהכסף יהיה נזיל בכל זמן? או שניתן לסגור אותו לתקופה ממושכת? התשובה לשאלה משפיעה באופן ישיר על מוצרי ההשקעה הרלוונטיים לכם.

1. קופת גמל להשקעה

קופת גמל להשקעה מאפשרת השקעה במגוון רחב של מסלולים, אפיקים ורמות סיכון: השקעה במניות בבורסה בתל אביב או בחו"ל, השקעה פסיבית במדדי מניות מובילים בעולם, השקעה בחברות נדל"ן ועוד.

הכספים מנוהלים על ידי בתי השקעות מורשים, בהם גם בתי ההשקעות המובילים בישראל, והן נהנות ממספר יתרונות מיסוי שלא קיימים כיום במוצרי ההשקעה האחרים.

יתרונות

א. דחיית מס – תשלום מס רווח ההון בקופת הגמל להשקעה מבוצע רק בעת משיכת הכספים מקופת הגמל, ולא בעת מעבר בין מסלולי השקעה או שינוי תמהיל הסיכון בקופה.

בנוסף, ניתן למשוך את הכספים מקופת הגמל כקצבה בגיל פרישה (החל מגיל 60), וליהנות מפטור על מס רווח הון.

ב. נזילות – הכספים המושקעים בקופת גמל להשקעה נזילים וניתנים למשיכה בכל עת – יתרון על פני תוכניות החיסכון בבנקים.

ג. ניהול מקצועי של הכסף, בעלויות נמוכות יחסית – ניהול ההשקעה על ידי בית השקעות, על פי רוב בדמי ניהול נמוכים יותר מעלויות ניהול תיקים באותו בית ההשקעות.

ד. אפשר לעבור לבית השקעות אחר מבלי לשלם מס – ניתן לנייד את הכספים המושקעים בקופת גמל להשקעה ממסלול השקעה אחד לאחר, או בין חברה אחת לאחרת, מבלי שיהיה צורך לשלם מס רווח הון בעת השינוי.

חסרונות

א. יש תקרת הפקדה – בניגוד להשקעה במוצרים האחרים, בקופת הגמל להשקעה ישנה תקרת הפקדה שנתית של 71,337 ש"ח בשנה לאדם (נכון לשנת 2020). עם זאת חשוב לדעת שבמשפחה בת 4 נפשות, לדוגמא, ניתן להפקיד עד כ-285,000 ש"ח (71,337 ש"ח כפול 4 נפשות).

מדריך קופות גמל להשקעה

2. קרנות נאמנות וקרנות סל

קרנות נאמנות וקרנות סל מאפשרות להשקיע במגוון עצום של מדדים, שווקים ומוצרים פיננסיים, תוך פיזור הסיכון בין מספר רב של ניירות ערך.

בישראל מנוהלות כיום כ-1,000 קרנות נאמנות, להשקעה בישראל ובחו"ל, המספקות למשקיע מגוון רחב של אפשרויות.

יתרונות

א. מגוון רחב של אפשרויות השקעה – קרנות הנאמנות וקרנות הסל מאפשרות למשקיעים להשקיע את כספם במגוון רחב מאוד של שווקים, מדדים, ענפים, סחורות ומוצרים פיננסיים.

ב. בקרנות האקטיביות – ניהול מקצועי של הכסף על ידי מנהלי השקעות מקצועיים.

ג. בקרנות הפסיביות – השקעות זולות יותר בדרך כלל, כאשר התשואות צמודות למדד אחריו עוקבת קרן הנאמנות או קרן הסל, בהתאם למחקרים המראים שרק מנהלי השקעות מעטים מצליחים "לנצח את המדדים".

ד. פיזור סיכונים – פיזור ההשקעה בין מספר גדול של ניירות ערך, גם בהשקעה בסכום קטן יחסית, המאפשר פיזור סיכונים טוב יותר מאשר בהשקעה במנייה יחידה.

ה. דחיית מס (בחלק מהקרנות) – קרנות הנאמנות נחלקות ל-2 סוגים: קרנות פטורות וקרנות חייבות.

קרנות נאמנות חייבות – משלמות מס רווח הון בכל מכירה של נייר ערך כחלק מניהול הקרן.

קרנות נאמנות פטורות – לא משלמות מס רווח הון בעת ביצוע פעולות במסגרת הקרן, ותשלום מס רווח ההון מתקיים בעת מכירת קרן הנאמנות על ידי הלקוח.

כך, קרנות נאמנות פטורות מאפשרות לדחות את תשלום המס למועד מכירת הקרן, דבר המגדיל לאורך זמן באופן משמעותי את התשואה נטו.

ו. נזילות – ניתן למשוך את הכספים מקרן הנאמנות בכל זמן.

חסרונות

א. עלויות גבוהות יחסית (בקרנות הנאמנות) – ברוב קרנות הנאמנות, קיימים 2 סוגים של דמי ניהול – דמי ניהול שנתיים מהצבירה, ודמי ניהול נוספים בעת הקנייה והמכירה של קרן הנאמנות ("שיעור הוספה").

בסך הכל יכולות העלויות הממוצעות של ההשקעה בקרנות נאמנות להגיע ל-2% בשנה ואף יותר מסך ההשקעה, וחשוב לבחון לעומק את דמי הניהול בקרן לפני ההשקעה בה.

ב. מעבר למסלול השקעה אחר או חברה אחרת מחייב תשלום מס רווח הון – כל שינוי ברמת הסיכון או בגוף המנהל מחייב מכירה של הקרן או חלקה, ותשלום מיידי של מס רווח הון.

3. מניות

ניתן לבצע השקעה ישירה במניות גם מסכומי כסף נמוכים, באמצעות החשבון האישי בבנק או באמצעות חשבון מסחר בבית השקעות.

ההשקעה הישירה במניות מאפשרת חשיפה ממוקדת לחברה מסוימת, ומתאימה בעיקר למשקיעים הבקיאים בתחום.

יתרונות

א. חשיפה ממוקדת לחברה ספציפית – מאמינים בחברה מסוימת? מוצר? הנהלה? באמצעות קניית מניות בחברה זו תוכלו ליהנות מהביצועים העתידיים שלה בזכות עליית ערך החברה (והמנייה בבורסה), או באמצעות קבלת חלק מרווחי החברה (דיבידנדים).

ב. נזילות – בדרך כלל ניתן למכור את המניות בכל עת, במהלך זמני המסחר בבורסה.

עם זאת חשוב לקחת בחשבון שיש מניות שהיקף המסחר בהן נמוך יחסית, ולכן קשה יותר למכור אותן באופן מיידי.

ג. עלויות נמוכות – עלויות המסחר במניות משתנות בהתאם לבנק / בית ההשקעות שבו מתנהל תיק המניות, והם יכולות להיות גבוהות מאוד, אך גם נמוכות מאוד, בהתאם לרמת המודעות והמו"מ של המשקיע.

חסרונות

א. פיזור סיכונים מוגבל – השקעה במניה הינה השקעה בחברה מסוימת. למשקיעים באופן ישיר בסכומים נמוכים יחסית, יכולת קטנה לפזר את כספם באופן יעיל בין מספר רב של מניות, דבר המקטין את יכולת פיזור הסיכונים שלהם.

ב. תשלום מס בכל פעולת מכירה – כל פעולת מכירה של מניה מחייבת בתשלום מיידי של מס רווח הון.

ג. עלויות גבוהות בחלק מהבנקים – העלויות הנלוות למסחר במניות יכולות לכלול עמלות קנייה ומכירה, דמי משמרת, עמלת אי ביצוע פעולה ועוד אי אלו עמלות שונות ומשונות. חשוב לזכור להתמקח על עלויות אלה.

4. ניהול תיק השקעות דיגיטלי

במהלך 2018 נכנס לעולם ההשקעות שחקן חדש ומעניין למדי – תיק ההשקעות הדיגיטלי.

המודל של תיק ההשקעות הדיגיטלי משתנה מחברה לחברה, אך באופן כללי ניתן להגדירו כניהול השקעות על ידי אלגוריתמים ("Robo-Advisors"), המבוסס בעיקר על קנייה ומכירה של קרנות נאמנות.

יתרונות

א. סכום מינימום להשקעה נמוך – ניתן להצטרף לתיקי ההשקעות הדיגיטליים גם בסכומים נמוכים של 25 אלף ש"ח ומעלה (משתנה בין חברה לחברה).

ב. קבלת מידע וביצוע פעולות פשוטים ונגישים – רמת הטכנולוגיה והנגישות בתיקי ההשקעות הדיגיטליים גבוהה.

ג. פיזור סיכונים – תיקי ההשקעות הדיגיטליים שמים דגש על פיזור סיכונים רחב, בין היתר באמצעות ההתבססות על השקעה באמצעות קרנות נאמנות.

חסרונות

א. כלי השקעה חדש עם רקורד מועט – תחום ניהול ההשקעות הדיגיטלי עודנו חדש יחסית בישראל, ולא ניתן לחזות מה יהיו ביצועי התיקים בתקופות של משבר בשוק ההון ולאורך זמן.

ב. מיסוי – לא ניתן לעבור מחברה לחברה מבלי לשלם מס רווח הון, וכל פעולת מכירה של נייר ערך או קרן נאמנות חייבים גם הם בתשלום מס רווח הון.

הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו את התוכן הכי חם ראשונים:

5. הלוואות חברתיות

הלוואות חברתיות (או הלוואות עמיתים / p2p) מאפשרות למשקיעים להלוות את כספם ללווים באופן עצמאי, מבלי להזדקק לתיווך בנקאי.

אתרי ההלוואות החברתיות השונים מאפשרים למעשה למשקיעים "להיות הבנק", ולהרוויח את הריבית על ההלוואות שמשלמים הלווים הפרטיים.

יתרונות

א. תשואה שאינה במתאם עם שוק המניות – התשואה בהלוואות החברתיות נקבעת בהתאם לרמת הסיכון המוערכת של ההלוואה, והמתאם שלה לתנודתיות בשוקי ההון נמוך יחסית.

ב. תשואה פוטנציאלית הגבוהה מתשואת האג"חים כיום – התשואה הממוצעת ברוטו בהשקעה באתרי ההלוואות החברתיות (לפי דיווחי מנהלי האתרים עצמם) נעה בסביבות 5-6% – גבוהה יותר מהתשואה ברוב האג"חים הממשלתיים והקונצרניים.

ג. ניתן לבחור את רמת הסיכון – ברוב אתרי ההלוואות החברתיות, המשקיעים יכולים לבחור את רמת הסיכון של ההלוואה.

חסרונות

א. בחלק מהמקרים – הלוואה ללא בטחונות – הבטוחות כנגד כספי ההלוואה שניתן לקבל בחלק מאתרי ההלוואות החברתיות מוגבלות, ולעתים לא קיימות כלל.

ב. חוסר נזילות – ברוב אתרי ההלוואות החברתיות הכספים המושקעים אינם נזילים עד למועד תום החזר ההלוואה, או בכפוף לכניסת משקיעים חדשים.

ג. דמי ניהול גבוהים – דמי הניהול באתרי ההלוואות החברתיות אינם נמוכים – בחלק מהאתרים הם עומדים על כ-1% בשנה מסך ההשקעה, ובחלקם האחר הם מחושבים לפי 10% מהריבית החודשית.

ד. תשלום מס בכל החזר הלוואה – כל פעולה של החזר הלוואה חייבת במס רווח הון, דבר המקטין את התשואה ארוכת הטווח נטו באופן משמעותי.

מדריך הלוואות חברתיות

6. פוליסות חיסכון

פוליסת חיסכון (או "פוליסה פיננסית") היא מוצר דומה לקופת הגמל להשקעה, המאפשר השקעה נזילה בשוק ההון המנוהלת על ידי אחת מחברות הביטוח.

יתרונות

א. אין תקרת הפקדה – בניגוד לקופת הגמל להשקעה בה קיימת תקרת הפקדה שנתית בגובה כ-70 אלף ש"ח לאדם, בפוליסת החיסכון אין תקרת הפקדה.

חסרונות

א. לא ניתן להעביר את הכסף לחברת ביטוח אחרת מבלי לשלם מס רווח הון – בניגוד לקופת הגמל להשקעה, בפוליסת החיסכון כל מעבר לחברה אחרת מחייב תשלום מס רווח הון, דבר העלול לפגוע בתשואה ארוכת הטווח.

ג. דמי ניהול גבוהים – מסיבה שאינה ברורה לנו, דמי הניהול בפוליסות החיסכון גבוהים בדרך כלל יותר מאשר בקופות הגמל להשקעה.

מדריך פוליסות חיסכון

7. השקעה בקרנות נדל"ן

רכישת יחידות השתתפות בקרנות השקעה הנדל"ן, כדוגמת קרן הגשמה או iintoo, מוגבלת בדרך כלל לסכומי מינימום של 100 אלף ש"ח ויותר.

בנוסף, ניתן להשקיע בקרנות נדל"ן גם באמצעות רכישת מניות של אחת מקרנות הריט (REIT) הנסחרות בבורסה, ומשקיעות בנדל"ן מניב בישראל או בחו"ל – בנייני משרדים, מרכזים מסחריים, קניונים, מלונות, מחסנים וכו'.

נכון להיום נסחרות רק 2 קרנות ריט בבורסה בתל אביב – ריט 1 וסלע נדל"ן.

יתרונות

א. חשיפה לשוק הנדל"ן – השקעה בקרן נדל"ן או במניות של קרנות ריט מאפשרת למשקיע ליהנות מעליות במחירי הנדל"ן בישראל ו/או בעולם.

חסרונות

א. חשיפה לשוק הנדל"ן ולירידות אפשריות בשוק זה – החשיפה לשוק הנדל"ן עלולה לגרום גם להפסדים, במקרה של ירידה במחירי הנדל"ן.

ב. פיזור סיכונים מוגבל – השקעות נדל"ן מתבצעות בסכומים גבוהים יחסית, ומקטינות את היכולת של המשקיע הממוצע לפזר סיכונים.

ג. תשלום מס בכל פעולת מכירה – כל פעולת מכירה של המניה מחייבת תשלום מיידי של מס רווח הון.

ד. אפשרות להפסדים משמעותיים בהשקעה ישירה בקרנות נדל"ן – השקעה ישירה בקרנות נדל"ן חושפת את המשקיע לאפשרות להפסיד חלק משמעותי מכספם.

סיכום

מגוון האפשרויות להשקעה של 100 אלף ש"ח הינו רחב למדי, וההחלטה באיזה אפיק השקעה לבחור תלויה במגוון של גורמים ובהם: מטרות ההשקעה, טווח ההשקעה, רמת המעורבות ורמת הסיכון המועדפות על המשקיע.

מבין כלל אפיקי החיסכון אנחנו מאמינים שקופת הגמל להשקעה מהווה אופציה מעניינת מאוד עבור המשקיע הממוצע, בעיקר בזכות הניהול המקצועי של הכספים, דמי הניהול הנמוכים יחסית והטבות המס.

למשקיעים שאינם מעוניינים שכל כספם יושקע בשוק ההון, ניתן לשלב בין השקעה בקופת גמל להשקעה ובהלוואות חברתיות, ולהשיג הגנה מסוימת מפני זעזועים בשוק המניות.

לשיחת ייעוץ עם יועץ השקעות מלאו פרטים:
לקבלת סיוע ממומחה השקעות השאירו פרטים
חזרה לנושא שפספסתם
תוכן עניינים
על המחבר
לקבלת סיוע ממומחה השקעות
מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:
הרשמה לניוזלטר שלנו
פוסטים דומים באותו נושא
בצעו השוואה חכמה
התייעצו עם מומחים

למה שלא תרוויחו יותר?

אלפי גולשים נמצאו זכאים לשדרוג התשואה והוזלת דמי הניהול בקופה שלהם.

 לבדיקת זכאות מלאו את הטופס: