מאז שמפתחי אלגוריתם החיפוש של גוגל הגדירו ש"התוכן הוא המלך", הוצפה הרשת במאות מיליוני בלוגים. גם בישראל נראה שכל חברה ובעל מקצוע מתחזקים היום בלוג, ויוצרים הצפת מידע משמעותית, ברמות איכות משתנות.
אנחנו ב-savey אוהבים מאוד בלוגים, עוקבים בהנאה אחרי עשרות בלוגרים וממשיכים כל הזמן לחפש בלוגים טובים ולא מוכרים.
בפוסט הזה ריכזנו עבורכם את הבלוגים שלעניות דעתנו הם הטובים והמעניינים ביותר היום בתחומי הכלכלה, הפנסיה והביטוח (לצד האתר שלנו כמובן…).
פיספסנו מישהו? כיתבו לנו על זה!
1. הסולידית – דורין הרטמן
בלוג הסולידית קיים בסך הכל משנת 2014, אבל מאז שהוקם הוא הפך להיות אחד הבלוגים הפופולריים והמתוקשרים ביותר בישראל, אבל גם אחד השנויים במחלוקת.
בפוסטים השבועיים שלה, מקדמת דורין את המודל שלה לעצמאות פיננסית בגיל מוקדם, מודל המתבסס על גישה כלכלית ופילוסופית הנקראת Early Retirement Extreme (ובקיצור ERE).
שיטת ה-ERE דוגלת בשמירה על הוצאות מחייה מינימליות (דורין מעידה על עצמה שהיא מוציאה לא יותר מ-4,000 ש"ח בחודש), חיסכון אגרסיבי של כ-75% מההכנסה הפנויה, והשקעה של הכסף הפנוי בנכסים מניבים, מתוך מטרה להגיע למצב שבו ההכנסה הפסיבית מכסה את כל ההוצאות השוטפות וניתן למעשה להפסיק לעבוד.
הבלוג ספג לא מעט ביקורת על מידת ישימות הרעיונות שבו, אך במקביל נוצרה סביבו קהילה שוקקת של עשרות אלפי אנשים, המעורבים בין היתר בפורום הפעיל של הבלוג.
כמות ביקורים בבלוג בחודש (נתוני similarweb): כ-250,000.
פוסטים מומלצים:
2. פנסיוני – להבין את הפנסיה – נדב טסלר
נדב טסלר הוא סמנכ"ל בקרן הפנסיה של הלמן אלדובי, אך בניגוד לרוב הבלוגים "מטעם" חברות הביטוח השונות, הצליח נדב ליצור בלוג מעניין ונגיש, שנותן הרבה מידע חשוב על מושגים ותהליכים מרכזיים בעולם הפנסיה – פנסיוני.
כמות ביקורים בבלוג בחודש (נתוני similarweb): כ-70,000.
פוסטים מומלצים:
- שאלת מליון השקלים, קרן פנסיה או ביטוח מנהלים?
- מסלולי השקעה מותאמי גיל vs מסלולי השקעה כלליים
3. בלוג מירב הפנסיה – אבי אייכלר
אבי אייכלר הוא יועץ פנסיוני עצמאי, שמשתף בבלוג שלו מידע רב, המלצות וטיפים חשובים בנושאי פנסיה וביטוח. מידע נוסף ניתן לקבל באופן שוטף על ידי הצטרפות לרשימת התפוצה של האתר.
כמות ביקורים בבלוג בחודש (נתוני similarweb): כ-7,500.
פוסטים מומלצים:
- הצורך הבטוחי או כמה בעצם אנחנו שווים
- האמת מאחורי רפורמת ביטוחי המנהלים
- איך להמנע מכפל תשלום על סעיף אובדן כושר עבודה
4. תחשוב טעים, יהיה טעים – שאול אמסטרדמסקי
שאול אמסטרדמסקי, (לשעבר מעיתון כלכליסט וכיום העורך הכלכלי של 'כאן') הפך בשנים האחרונות לאחד האנשים המזוהים ביותר עם נושא הפנסיה בישראל, בזכות כתבות, הרצאות וראיונות רבים שקיים בנושא.
בשנת 2013 קיבל שאול את פרס סוקולוב לעתונות כתובה על הפרויקט "אמסטרדמסקי בערבות הפנסיה" – סדרה בת 10 כתבות על עולם הפנסיה הישראלי.
בדומה לכתיבה שלו בכלכליסט, גם בבלוג האישי מתמקד שאול בנושאים כלכליים שונים, תוך דגש מיוחד על עולמות הפנסיה, הביטוח, החינוך, הבריאות והתעסוקה.
כמות ביקורים בבלוג בחודש (נתוני similarweb): כ-5,500.
פוסטים מומלצים:
- כשהכסף ל-8 שנות פנסיה אמור להספיק ל-17 שנה
- אין ברירה, מוכרחים לדבר על פנסיה
5. משכנתא יעילה – רימון חייט
משכנתא יעילה, בנוסף להיותו (לדעתנו האישית כמובן) הבלוג הטוב ביותר היום לנושא המשכנתא, כולל גם לא מעט פנינים על התנהלות כלכלית אישית, השקעות נדל"ן, פנסיה וביטוח.
הכתיבה החדה והמלומדת של רימון, יועץ משכנתא, נותנת ערך משמעותי וישים כמעט בכל פוסט.
פוסטים מומלצים:
- חיסכון חגים 2014 – שלמו פחות על משכנתא, פנסיה, קרן השלמות וביטוחים
- ביטוחים
- איני יודעת מה יהיה המדד בעתיד ולכן איני מתייחסת אליו
6. השקעות ערך – אסף נתן
במרוצת השנים קראנו לא מעט בלוגים מצויינים בנושאי השקעות ושוק ההון, והבלוג של אסף נתן הוא ללא ספק אחד מהמובילים שבהם, בזכות מבחר של פוסטים מקוריים ומעוררי מחשבה שחורגים מעולם שוק ההון פר סה.
כמות ביקורים בבלוג בחודש (נתוני similarweb): כ-15,000.
פוסטים מומלצים:
7. הכלכלה האמיתית – ערן הילדסהיים
אתר הכלכלה האמיתית הוא אתר א-פוליטי ועצמאי. הכותבים באתר עושים זאת על בסיס התנדבותי והאתר ממומן על ידי תרומות הקוראים.
האתר נוגע בנושאים כלכליים רבים ומגוונים – שוק ההון, ניהול פיננסי של ממשלות ובנקים מרכזיים, בלוקצ'יין, שחיתות כלכלית ועוד.
כמות ביקורים בבלוג בחודש (נתוני similarweb): כ-45,000.