חוזה עם קבלן | הסכם עבודה עם קבלן – מדריך והסכם להורדה

הסכם עבודה עם קבלן מגדיר את המסגרת המשפטית להתקשרות בין הלקוח הפרטי או היזם ובין קבלן הבניין, קבלן השלד, קבלן הגמר או קבלן השיפוצים.

ריכזנו כאן מספר הסכמי עבודה לדוגמא עם קבלני בניין, בתוספת הסברים וטיפים על ההתקשרות עם קבלן בניין.

קישורים להסכמי עבודה עם קבלן – להורדה

חשוב לזכור – דוגמאות ההסכמים והחוזים המופיעים כאן מיועדים לשמש כמקור ידע כללי, ומהווים, לכל היותר, טיוטה בלבד המחייבת התאמה לנסיבות הפרטניות, ואינם מהווים תחליף לייעוץ משפטי פרטני. כל המסתמך על הסכמים אלה עושה זאת על אחריותו בלבד.

למה חשוב לשים לב כאשר חותמים על הסכם עבודה עם קבלן?

אחד החלקים החשובים ביותר בתהליך בניית או דיפוץ דירה, הוא הסכם העבודה עם קבלן הבניין או קבלן השיפוצים.

הסכם קבלני נועד להגן על זכויות הלקוח, ולהגדיר את אופן ההתקשרות ואת אבני הדרך להשלמת תהליך הבנייה בהתאם לציפיות הלקוח.

עריכה נכונה של הסכם ההתקשרות עם הקבלן יכולה למנוע הוצאות כספיות לא צפויות, עבודה חלקית, מחלוקות ועוגמת נפש.

הדברים אליהם חשוב לשים לב בעת חתימה על הסכם עבודה עם קבלן:

  1. חותמים רק עם קבלן רשום – כלל הקבלנים הרשומים בישראל, וסיווגם המקצועי והכספי מופיעים בפנקס הקבלנים של רשם הקבלנים.
    על פי החוק, עבודות קבלניות מסוג מסוים או בהיקף כספי מסוים, חייבות להתבצע רק על ידי קבלן רשום, וחשוב לוודא שהקבלן שלכם הינו קבלן רשום, המתאים לסיווג ולהיקף הכספי המדובר, לפני החתימה על ההסכם עימו.
  2. תכניות אדריכליות – חשוב מאוד לכלול בחוזה עם הקבלן את התכניות האדריכליות ותכניות העבודה, כולל לוחות זמנים, על מנת לוודא תיאום ציפיות, ולמנוע אי הבנות עתידיות אפשריות.
  3. מסגרת זמן – יש לקבוע מועד תחילת עבודות ומועד סיום עבודות ברור, ומנגנון של פיצוי כספי בשל כל יום איחור. מסגרת זמן ומנגנון פיצוי נכונים יבטיחו שהאינטרס של הקבלן ושלכם יהיה זהה בכל הקשור להשלמת בניית הבית או השיפוץ במועד.
  4. תשלום – מן הסתם, אחד הסעיפים הנפיצים ביותר בהסכם. חשוב מאוד לוודא שאין בהסכם כל פרצה שעלולה לאפשר לקבלן לדרוש תשלום בגין עבודות נוספות. חשוב מאוד גם שהתשלום לקבלן יהיה מדורג בהתאם לקצב ההתקדמות, ולפי אבני דרך מוגדרות מראש, אשר קבעתם יחד עם האדריכל.
  5. בקרת איכות – ההחלטה לגבי טיב האיכות והביצוע של הבנייה ושל כל אבן דרך היא של מפקח-העל, וכל תשלום במסגרת ההסכם צריך להיות מאושר על ידו. את התשלום הסופי חשוב להתנות בקבלת "טופס 4" המאפשר לגור בבית.
  6. בטיחות – הקבלן חייב על פי חוק למנות מנהל עבודה, שתפקידו בקרה על תהליך העבודה ושמירה על נושא הבטיחות. 
  7. ביטוחים ואחריות – מומלץ לקבוע בהסכם עם הקבלן, שכל נזק לכל גורם הקשור לפרוייקט הבנייה יהא באחריות הקבלן ולא על הלקוח, ובכלל זה נזקים לצד שלישי, נזקי רכוש, נזקי גוף, חבות מעבידים ועוד.
  8. ערבויות – מקובל בדרך כלל לדרוש במסגרת החוזה עם הקבלן, ערבות כלשהי מהקבלן, להבטחת השלמת הבנייה וביצוע ההסכם במלואו. בין אמצעי הערבות האפשריים: ערבות בנקאית, ערבות אישית ושטר חוב.

*חשוב: מדריך זה מספק מידע כללי בלבד לשירות הציבור ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי. אנחנו ממליצים בחום לקרוא את המדריך על מנת להבין טוב יותר את הנושא, ואז לפנות לייעוץ משפטי מקצועי להשלמת העיסקה.

לקבלת סיוע ממומחה השקעות השאירו פרטים
חזרה לנושא שפספסתם
תוכן עניינים
על המחבר
לקבלת סיוע ממומחה השקעות
מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם:
הרשמה לניוזלטר שלנו
פוסטים דומים באותו נושא
בצעו השוואה חכמה
התייעצו עם מומחים

למה שלא תרוויחו יותר?

אלפי גולשים נמצאו זכאים לשדרוג התשואה והוזלת דמי הניהול בקופה שלהם.

 לבדיקת זכאות מלאו את הטופס: