קרן השתלמות נחשבת למוצר חיסכון פנסיוני לטווח הקצר-בינוני, ומשתלמת במיוחד עבור שכירים. הכספים שמצטברים בה פטורים ממס רווחי הון וניתנים לפדיון לאחר 6 שנים. ההפרשה לקרן ההשתלמות מתבצעת מדי חודש, כאשר כוללת בתוכה 2.5 אחוזים (בממוצע) ממשכורתו של העובד ועוד 7.5% (ביחס למשכורתו של העובד) המשולמים על ידי המעסיק. עבור עצמאיים, מדובר באפיק חיסכון שמעניק הטבת מס לצורך קבלת הוצאה מוכרת עד לגובה של 4.5% מההכנסה השנתית הקובעת. רבים מאיתנו כלל לא מודעים לתנאי קרן ההשתלמות שברשותנו, החל מדמי הניהול, אפיקי ההשקעה והתשואה – בדיוק לשם כך מומלץ לערוך השוואת קרנות השתלמות ולבצע ניוד קרן השתלמות במידת הצורך, ובכך לחסוך כספים מיותרים ולהגדיל את התשואה בכמה מונים.
מה זה ניוד קרן השתלמות?
הכוונה העברת הכספים המצויים בקרן ההשתלמות שלכם לקרן השתלמות אחרת, המציעה תנאים שונים כמו למשל דמי ניהול פחותים, מסלולי השקעה ברמת סיכון אחרת, אפיקי השקעה אחרים וכו'. הפרט החשוב ביותר הוא שפועלת הניוד מתבצעת ללא עלות! ללא עמלות או קנסות בגין המעבר. בנוסף תוכלו לעשות זאת ללא צורך בקבלת אישור מהמעסיק, זוהי החלטה שלכם בלבד, אותה תוכלו לבצע בכל עת.
מדוע אנשים מבצעים ניוד כספים של קרן השתלמות?
ישנן מספר סיבות נפוצות שגורמות לאנשים להחליט לנייד את כספי קרן ההשתלמות שלהם, אחת מהן היא אי שביעות רצון מתשואות הקרן ואפיקי ההשקעה שעליהם החליט הגוף המנהל. אופציה נוספת היא גובה דמי הניהול (למאמר "כיצד ניתן להוריד את דמי הניהול"), אשר על ידי השוואה פשוטה ניתן למצוא חלופות משתלמות יותר (תודות לתחרות בשוק). גורם נוסף הוא אי שביעות רצון ממנהל הקרן שלכם (אם עקב אי זמינות, תשובות לקויות, אי שקיפות וכו'). אופציה נוספת היא שוני בהעדפות שלכם או בצורך שלכם בכספי הקרן.
כיצד מתחילים בתהליך ניוד קרן השתלמות?
על מנת לנייד את כספי קרן ההשתלמות שלכם, מומלץ לעשות זאת לפי השלבים הבאים:
השוואה בין קרנות השתלמות
קודם כל, כדי לדעת האם ולהיכן כדאי לכם לנייד את כספי הקרן שלכם – תתחילו בעריכת השוואה בין קרנות ההשתלמות השונות. אמנם זה נשמע כמו "פרויקט" אבל תתפלאו לגלות שתוכלו לעשות זאת באופן מקוון תוך מספר שניות. למשל במנוע חיפוש קרנות השתלמות של אתר "SuperMarker". כאשר עורכים את ההשוואה שימו לב לגובה דמי הניהול, לתשואות הקרן (בשנה שחלפה, 3 שנים אחורה ו-5 שנים לאחור).
פתחו קרן השתלמות חדשה
מצאתם את החלופה המועדפת עליכם? מעולה. כל שעליכם לעשות הוא ליצור קשר עם הגוף הפיננסי שאחראי עליה, שם יקשרו אתכם לסוכן ביטוח פיננסי שיפתח בעבורכם את קרן ההשתלמות החדשה בתנאים שמצאתם ועונים לבקשתכם. בנוסף, הגוף המנהל החדש יבצע את ניוד קרן ההשתלמות עבורכם ויעדכן את הגוף הקודם שניהל את קרן ההשתלמות שלכם.
איך אני יודע אם יש לי כבר קרן השתלמות?
יתכן וכבר נפתחה עבורכם קרן השתלמות בעבר, ומאז עברתם מספר מקומות עבודה ושכחתם מקיומה. בכדי לוודא האם יש לכם "כסף אבוד" אי שם בחסכונות פיננסיים כאלה ואחרים, תוכלו לעשות זאת ביתר קלות באמצעות אתר "הר הכסף" של משרד האוצר. אתר "הר הכסף" מאפשר לכם לאתר גופים מוסדיים ופיננסיים שבהם קיימים חשבונות או פוליסות על שמכם, חשוב לציין שהאתר מספק תמונת מצב חלקית (לא רשומים סכומי הכסף אלא רק סוג החיסכון והגוף שמנהל אותו). לאחר מכן תוכלו לגשת לאתר של הגוף שמנהל עבורכם את הקרן ולקבל את הפרטים המלאים.
איך בוחרים מסלול השקעה בקרן השתלמות?
על מנת לבחור את קרן ההשתלמות המדויקת עבורכם ואת מסלול ההשקעה שיטיב עמכם – חשוב להבין מהן מטרות החיסכון שלכם. אם מדובר בחיסכון לטווח קצר (קניית רכב, מעבר דירה, הולדת בן/בת, לימודים) הרי שכדאי לבחור במסלול השקעה שאינו בדרגת סיכון גבוהה, כדי שעם הזמן התשואה תפצה על הפסדים כאלה ואחרים. לעומת זאת, אם אינכם זקוקים לכסף עבור סיבה מסוימת, ואתם מעוניינים לחסוך לאורך זמן אז מומלץ לבחור במסלול השקעה בדרגת סיכון גבוהה, כך תוכלו להגדיל את סכום הכסף שהצטבר ולזכות בתשואה יפה. בנוסף, ניתן לפצל את ההשקעה בקרן למספר מסלולי השקעה שונים
צריכים עזרה וייעוץ בבחירת קרן השתלמות?
אנשים רבים מפחדים מנושאים שאינם בקיאים בהם, שלא לדבר על מילים גדולות שאנו לא מרבים לעשות בהם שימוש. בדיוק לשם כך ישנם אנשי מקצוע המומחים בתחומם, שישמחו לעזור ולייעץ לכם ללא עלות. מוזמנים להשאיר פרטים ואנו נדאג שיחזרו אליכם עם כל הפרטים.